Skandinavisk workshop op
Økologisk Specialkorn
18. - 20. juni 2012
 


 

 

 



I juni holdes Skandinavisk Workshop om økologisk specialkorn. En del af arrangementet foregår på øen Livø i Limfjorden.

Programmet indeholder sideløbende aktiviteter, og på tilmeldingsblanketten bedes I vælge, hvilke aktiviteter I ønsker at deltage i.

Der er en session, der foregår på engelsk og ligeledes en markvandring, der vil foregå på engelsk. I programmet er der sat tid af til at fremvise og eventuelt sælge medbragte produkter.

Det koster 975 d.kr. at deltage i arrangementet. Beløbet dækker hele arrangementet inklusiv forplejning, overnatning og transport til og fra Livø.

Tilmeldingsfrist: 21. maj 2012
Efter denne dato kan der dog stadig være mulighed for at tilmelde sig, men da vil prisen være 1500 kr.

Overnatning
Overnatning og forplejning varetages af Livø Feriecenter. Overnatningen er i huse, hvor der er soverum, hvor der kan sove 2 til 6 personer i hvert rum. På tilmeldingsblanketten er der mulighed for at skrive, hvem man ønsker at sove sammen med. Såfremt du/I ønsker eget rum, sker dette for egen regning og skal arrangeres via henvendelse til Livø Feriecenter på tlf.nr. 98 67 63 62 eller e-mail livo@livo.dk.

Transport
Der er arrangeret fælles færgetransport til og fra Livø. Færgen afgår fra Rønbjerg mandag d. 18. juni kl. 17.00 og fra Livø onsdag d. 20. juni kl. 9.00 Såfremt du/I ønsker at tage en anden færge koster det 85 kr., og færgetiderne kan ses på http://www.livo.dk (link til venstre nederst på siden ’Livø-færgen’). Der er mulighed for at blive transporteret til og fra Rønbjerg via Hobro station. Der vil være afhentning fra Hobro station mandag d. 18. juni kl. 15.30. Der vil være mulighed for at blive sat af på Hobro station onsdag kl. 11.00 eller kl. 16.00, hvis man deltager i ekskursionen til Falslevgård og Agrologica).

Program
Mandag 18.6:
Kl. 17.00 Afgang mod Livø fra Rønbjerg færgehavn
Kl. 17.20 Ankomst og indkvartering Livø
Kl. 18.30 Aftensmad
kl. 20.00 Cafe indlæg (20 min. oplæg efterfulgt af diskussion)Johan Swärd/Anders Næss, landmand: Arbejdet med de gamle kornsorter og specialkorn i NorgeAnders Lunneryd, landmand: Arbejdet med de gamle kornsorter og specialkorn i Sverige
 
Tirsdag 19.6:
kl. 7.30 - 8.30 Morgenmad
kl. 9.00 - 10.30 2 oplæg af 30 minutter og 30 minutter til diskussionLisbeth Johansen, direktør GrainActive A/S: Optimering af kvalitet i rugbaserede bageriprodukterErik Tybirk, planteforædler og ejer af Knold og Top: Mikroforædling
kl. 10.30 -11.00 Pause
kl. 11.00 -12.30 Workshops: kornsmagning Bi Skaarup, arkæolog, forfatter og madhistoriker & Søren Damgaard, diætist, kok og kogebogsforfatter Markvandring
kl. 12.30 13.30 Frokost
kl. 13.30 15.00 Cafe indlæg (30 min oplæg og 30 minutter diskussion)Peter Mose Jensen, arkæolog: Hvilke kornarter har været dyrket i Danmark i tidernes løb? Gerrard Starr, PhD studerende: Aromaegenskaber i moderne hvede og landracer
kl. 15.00 16.30 Markedsplads: Medbragte produkter kan fremvises og sælges Kaffe, brød ogkage buffet
kl. 16.30 18.00 Presentations (30 min presentation and 30 min discussion)Eva Vinze, Århus University: Baking quality in barley Hans Larsson, Alnarp.: Kvalitet af gamle sorter Markvandring
kl. 18.00 19.00 Cafe indlæg (1 times oplæg inklusiv diskussion)Eva Lydeking-Olsen, ejer af Optimal Næring: Variation i intolerance overfor forskellige kornarter og kornprodukter Fieldwalk
kl. 19.30 Festmiddag
 
Onsdag 20.6:
kl. 7.30 - 8.30 Morgenmad
kl. 9.00 Afgang fra Livø
kl. 10.30 Ankomst Falslevgård/Agrologica
Markvandring og frokost på Falslevgård og hos Agrologica
kl. 15.00 Afgang

Læs mere om program og tilmelding på:

Kulturplanter.dk